Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – 2003“ ООД – Дупница

Вътрешно отделение при МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003”ООД – Дупница е разположено на втори и трети етаж в Блок А на болницата. Отделението разполага с 50 легла. Във ВО работят 14 лекари и 20 души друг персонал. Завеждащ отделение е д-р Васил Бачев. Отделението е с второ ниво на компетентност в изпълнение на „Общи медицински стандарти по вътрешни болести. В отделението се осъществява дейност и по медицинските стандарти „Гастроентерология”, Нефрология”, „Ендокринология и болести на обмяната”,”Пневмология и фтизиатрия”, „Клинична алергология”” /съгл.Разрешение за осъществяване на лечебна дейност №МБ-288/28.09.2012г. на МЗ/.
Във Вътрешно отделение се извършват в широк диапазон специфичните за специалността диагностични и лечебни дейности. Отделението работи по 56 клинични пътеки.Изработени са алгоритми за лечение на пациенти извън клинични пътеки. В отделението се извършва и медицинска експертиза на нетрудоспособността. Има изградена ЛКК. Важно място заемат и извършваните от лекарите в отделението високоспециализирани медицински изследвания — функционално изследване на дишането, гастроскопии, бронхоскопии, ехографии, плазма аргон и др.

КАК СТАВА НАСТАНЯВАНЕТО В ОТДЕЛЕНИЕТО?
На Централна регистратура още на входа на болницата ще отбележат в Информационната система, че сте пристигнали в болницата. Регистраторите ще направят справка за здравно-осигурителния Ви статус. Ще бъдете насочени към приемно-диагностичен кабинет, където се представя направление за хоспитализация и всички съпътстващи документи. Възможно е да Ви изпратят за извършване на изследвания или манипулации. След това ще отидете в вътрешно отделение, където дежурната сестра ще получи от Вас придружаващата медицинската си документация. Обичайно необходимите документи включват: документи, свързани с настоящите оплаквания, както и такава за придружаващите заболявания /епикризи и амбулаторни листове от предишни пролежавания в болница и прегледи/, рецептурна книжка.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене