Облачен и дъждовен четвъртък

дъжд

Днес над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Над Западна България облачността ще се разкъса, след обяд и ще намалява до слънчево. Ще бъде ветровито с умерен и силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува хладен въздух и температурите ще се понижат – максималните ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 20°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 23°, а минималната 13°, за Банско 24°/14°, Разлог 24°/14°, Дупница 21°/12°, Кюстендил 22°/12°, Перник 20°/11°, Гоце Делчев 27°/17°, Сандански 26°/16° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 26°, а минималните до 16°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и така ще се задържи през деня.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, по-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа умерен, по билото на Стара планина силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 8°. 

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25°-27°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене