Арх. Милка Каблешкова празнува елегантен юбилей

thumbs
Доайенът сред кюстендилските архитекти Милка Каблешкова попада в нашия град преди повече от половин век направо от студентската скамейка – за да остане тук за цял живот. Предстои й да отпразнува скоро един много сериозен семеен юбилей – 55 години съвместен живот с художника Недко Каблешков, който идва в Кюстендил веднага след завършването на Художествената академия и също като нея осъществява в Кюстендил професионалната си и човешка реализация. Преди тази годишнина обаче тя отпразнува своя личен юбилей – 2 х 40 /или може пък 4 х 20, защо не?!/. Няма как да й даде човек тази достолепна възраст, тъй като заедно с неизменната си усмивка тя е съхранила младостта на духа си и своя пословичен работохолизъм, с който продължава всяка сутрин да отива в офиса си в Дома на архитекта.
   В началото на този месец в семейната биография на Милка и Недко Каблешкови се вписа още едно знаменателно събитие – сватбата на по-голямата от двете им внучки. Така на юбилейното тържество, освен верните приятели
, се събраха и всички клони на семейното дърво – дъщеря, зет, внучки плюс чисто нов внук-младоженец. Недко Каблешков – създателят на новата кюстендилска художествена галерия, в която с неимоверните му лични усилия бе събрана значителна част от творчеството на Майстора /за което той бе удостоен от Общината със званието „Почетен гражданин на Кюстендил”/, вдигна тост за юбилея с признанието, че най-важното в живота е да имаш правилния човек до себе си и че на него Съдбата му го е дала. В празничния ден Милка Каблешкова получи от приятелите, които много я обичат и ценят, огромен букет високопланински билки от Краището – да зарадват душата й така, както тя умее да радва сърцата на хората край себе си. А юбилейната вечер премина по всички правила на събитията, които карат човек да се почувства развълнуван и специален.

www.nablyudatel.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене