Зимните спортове носят нови медали на Банско

На провелото се Държавно първенство по ски бягане за мъже и жени на Белмекен Ски клуб ”Банско” взе всички златни медали при мъжете. Даниел Пешков си тръгна с четири златни медала от всички дисциплини. В класическия стил на 10 км Тодор Малчов е с бронз, а в преследване на 15 км свободен стил е на второ място , както и в индивидуалния старт на 15 км свободен стил. В отборния спринт на 1.2 км в класически стил Малчов се окичи със злато.

Никол Кленовска участва в по-горна група – девойки старша възраст, където зае 5-о място на 5 км класически стил, 5-о място на 10 км преследване в свободен стил и 4-то място на индивидуален старт в свободен стил.

През изминалата седмица, на 18-ти и 19-ти март, в известния алпийски курорт Шладминг, Австрия, се проведе петият етап от Световната купа по ски алпинизъм. Страната ни беше представена от най-добрия български състезател в този спорт – Никола Калистрин, който успя да завоюва 44-то място на спринта и 41-во в скоростното изкачване.

По същото време съотборниците му от „АлПиринСки“ стартираха на Витоша за традиционната купа ,,АТК“ в дисциплината „Скоростно изкачване“. Мъжкият състав превзе стълбичката, като на първо място се класира Кристиян Кобер, Виктор Стефанов се нареди на второ място, а Димитър Георгиев се класира на трето място. При жените на най-високото стъпало се качи Михаела Георгиева, а Ивона Михайлова се класира втора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене