Местния печат

печат

„Вяра“

Бизнес дамата Лили Мутавджийска от Кочериново изхвърли 40 роми на улицата, бременната Миглена Китова: Всеки момент ще родя, а съм без покрив

40 жители на Кочериново, сред които майки с деца и бременни, от вчера са изхвърлени от жилищата си и са без покрив. Ромите, живеещи под наем в частна сграда в бившия стопански двор, остават без дом, след като хазяйката им Лили Мутавджийска обявила за продажба имота си. „Снощи Лили Мутавджийска ни предупреди, че сградата се продава и трябва да се изнесем. Даде ни срок един ден.

 

Новоселяни алармират: Кумът на кметицата на Ново село Росица Герова – Иван Димитров, и 82-годишният Йордан Янев боядисват запустялото от 50 години селско школо

„Кумът на кметицата от с.Ново село Росица Герова- Иван Димитров, боядисва запустялото от 50 години селско школо, нормално ли е това, как спечели поръчката, на каква стойност е ремонтът, може ли да проверите”, звъняха в редакцията на вестник „Вяра” десетки жители на самоковското село Ново село, които подозират, че в училището се осъществява грандиозна афера с европейски проект, свързана с предстоящите местни избори.

 

Министър Лиляна Павлова и кметът Камбитов откриха обновения за 4,8 млн. лв. парк „Арена“ в Благоевград, оповести: общината получава 44 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов откриха обновения благоевградски парк „Арена“, който е част от проекта „Зелена и достъпна градска среда в община Благоевград“. В парка с около 4.8 млн. лв. са обновени обществени градски пространства. С предоставените средства от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. са подобрени парковите среди, зелени площи и детски площадки, реконструирани и рехабилитирани са елементи на уличната мрежа.

 

Бутат сграда на транспортния бос Кирил Величков от Благоевград, ако не издължи 5000 лв. глоба на ДНСК

Транспортният бос Кирил Славчев Величков от Благоевград трябва да прати 5000 лв. глоба, съобщиха от ДНСК, откъдето са му изпратили покана за доброволно изпълнение на влязло в сила наказателно постановление. Кирил Величков представлява ЕТ „КИКО-26” с адрес в квартал „Струмско”. Справка показва, че фирмата се занимава с товарен автомобилен транспорт.

 

Министър Павлова: Бутат първите 4 незаконни къщи в Гърмен на 29 юни! Премахваме всичко незаконно в частна собственост, на общински терени има шанс да се оформи УПИ

Разрушаването на първите 4 незаконно изградени къщи в ромската махала на Гърмен ще започне на 29 юни. Това обяви в Благоевград министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

 

Министър Василева откри пречиствателна станция за отпадни води край кв. „Струмско”, колежката й Павлова: Благоевград получава допълнително 60 млн. лв. за саниране 

Благоевград ще бъде емблемата на България по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която даде старт на строителните дейности по саниране на първия одобрен и финансиран блок по националната програма в града. Гости на церемонията бяха още екоминистърът Ивелина Василева, евродепутатът Андрей Новаков, народните представители Даниела Савеклиева и Георги Андонов и областният управител Бисер Михайлов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене