МБАЛ-Благоевград пред финансов крах с дълг от 4,5 млн. лв.

83624-MITEV_17_10_1-(1)

Болницата превърната във фамилна фирма, проверка откри баби и внуци на заплати

Шефът д-р Огнян Митев: Всеки ден ни плашат със запор на сметките

4,5 милиона са задълженията на най-голямото здравно заведение в Пиринско, МБАЛ-Благоевград, това показват резултатите от проверката, която стартира в болницата преди ден, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Освен това проверяващите се натъкнали на пълно разточителство, като се започне от това, че на работа са назначавани цели фамилии в болницата – баби, внуци, синове и дъщери. Според запознати дълговете са трупани с години и има реална опасност само до няколко месеца здравното заведение да бъде изправено пред ситуация медиците и работещите в бяло да останат без заплати. Новото ръководство на болницата в лицето на д-р Огнян Митев и заместникът му Иво Димитров се сблъскват ежедневно с почти неразрешими, финансови проблеми, информират още източници.

Голяма част от персонала на болницата пък живее всеки ден на страх, очаквайки всеки момент да чуе страшната новина, че ще бъде сред съкратените и ще остане на улицата без работа и заплата. „Какво ще правим тогава, не ни се мисли. И сега заплатите не са големи, но без работа и такива няма да има”, коментират работещите там.

Медицинска сестра от вътрешно отделение на болницата в Благоевград, пожелала анонимност, сподели, че ако в действителност се стигне до съкращения в отделението, то тя ще бъде сред първите, които ще си тръгнат.

„Аз съм назначена на работа още по времето на предходния директор д-р Владимир Пандев. Имайки предвид как двамата със сегашния шеф се недолюбват, е логично да ме съкратят. Настройвам се психически за този факт, дори вече си търся работа в други болнични заведения”, притеснено каза тя.

„Ситуацията е повече от тежка”, пък тревожно коментира директорът д-р Огнян Митев. „Всеки ден със зам.-директора Ивайло Димитров се сблъскваме с проблеми, които едва успяваме да решим, но все пак ги решаваме. Ежедневно сме заплашени от най-различни доставчици, било то на консумативи, мобилни оператори или кредитор със запориране на сметки, но успяваме някак си да държим нещата под контрол”, коментира шефът на МБАЛ в Благоевград д-р Огнян Митев.

В кулоарите на болничното заведение хора коментират още, че не знаят кое е по-лошо – дали да ги съкратят, или да останат на работа, тъй като до месеци има възможност тези, които работят, да не получават заплати.

„Затова се търсят начини за реализиране на икономии, съкращения на раздути от управлението на д-р Владимир Пандев щатове. Има крайно ненужни назначения. Най-страшното е, ако допуснем работещите да останат без заплати”, категоричен е д-р Огнян Митев. Д-р Владимир Пандев вчера не бе открит от екипа ни за коментар.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене