Бат Сали намества само роми в ДПС листата за общински съветници в Кюстендил, бившият кмет на махалата Стефан Лазаров: Ще се възползва от нас, изборите ще са на живот и смърт

138-01-08-Алексндър-МетодиевДвижението за права и свободи в община Кюстендил ще излъчи съветническа листа само от роми. Това е най-коментираната тема в ромския квартал „Изток“ в областния град. Такова било намерението на депутата от ДПС Александър Методиев, познат като Бат Сали. Идеята му е да атакува местната власт, като използва ромските гласове, излъчвайки имена от тяхната общност, коментират анализатори на ситуацията. „Да, действително така се говори, но дали ще стане факт, предстои да видим“, така прие твърденията младият читалищен председател Петър Игов.

Самият депутат Александър Методиев не бе открит по телефона за коментар. Засега единствените му появявания в махалата са на Тодоровден и при създаване на структура на ДПС в гетото в кафенето на един от местните ромски лидери – Геле. Тя бе създадена през месец март, а неин председател е Асен Илиев, познат като Арсо, който е бивш футболсит. Сред учредителите станаха бившият общински съветник Илчо Димитров, както и Вергил Илиев, кандидат за кмет от ДПС на предходните избори.

138-01-08-Стефан-Лазаров

 

Възможността съветничката листа на ДПС да е само от роми възмути кюстендилци. „Това решение на Бат Сали е наглост. Той и без това влезе с 800 гласа в Народното събрание, а сега продължава да дразни обществеността с това решение. Как да го приемем, не го одобряваме“, коментира 34-годишен кюстендилец. „Не е зле да има представители на ромската общност в парламента, но пък чак ударно да се подредят 12 човека, значи Бат Сали се застрахова да има негов човек и иска да превземе местната власт“, опасяват се кюстендилци.

За нарастващото влияние на ДПС и че тепърва движението ще набира скорост прогнозира и ромският общественик и бивш кмет на махалата Стефан Лазаров. „Партиите ни забравиха и сега ДПС се възползва от това. Тези избори ще бъдат на живот и смърт“, каза Стефан Лазаров.

Съветническата листа от роми е признак, че за този вот ще има масово купуване на гласове, коментират кюстендилци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене