Ректорът на ЮЗУ доц. д-р Юруков и кметът Камбитов откриха кръглата маса за Националната сигурност в Благоевград

Ректорът на Югозападен университет „Неофит Рилски“ доц. доктор Борислав Юруков и кметът на община Благоевград Атанас Камбитов откриха националната кръгла маса: „Национална сигурност и миграционен натиск: рискове и решения“, която се провежда в първи корпус на университета. 

„С днешната среща ще се опитаме със своите разсъждения да стигнем до предложения с които да подпомогнем нашите политици и хората, които трябва да вземат решенията. Надявам се, че с присъствието тук на толкова хора с опит и авторитет ще допринесе за създаването на база, която ще послужи на политиците ни да вземат точните решения в тази сложна ситуация“, каза ректорът доц. д-р Борислав Юруков.

 

Градоначалникът на Благоевград Атанас Камбитов акцентира, че миграционният натиск и тероризма са предизвикателствата на днешния ден.

„Всички с общи усилия трябас да решим този проблем. Ние, като местна власт, няма как да не сме притеснени при миграционен натиск на границата с Гърция. Надявам се всички заедно да стигнем до правилните решения на този сложен проблем.“, каза още кметът Камбитов.

 

Както E79news писа срещата започна при огромен интерес. Участие в нея ще вземат експерти и представители на ключови институции, занимаващи се с националната сигурност. Сред основните докладчици на срещата са председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, съветникът към политическия кабинет на министър-председателя ген. лейтенант (о.р) Аньо Ангелов, секретарят на Съвета по сигурност към Министерски съвет Георги Кръстев, заместник-председателят на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет Кирчо Киров, екс вътрешният министър Румен Петков, евродепутатът Ангел Джамбазки. На срещата присъстват председателят на ОбС Благоевград Радослав Тасков, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене