Официално! Прокурор №1 Сотир Цацаров разследва обществените поръчки в община Петрич, кметът Вельо Илиев: Спокоен съм, няма какво да крия

Вельо илиевГлавният прокурор на страната Сотир Цацаров започна разследване срещу кмета на община Петрич инж. Вельо Илиев. Това обяви самият той в НС пред журналисти. Припомняме, че преди повече от месец девет политически партии приеха декларация, с която обявиха, че снемат политическото доверие от кмета на община Петрич Вельо Илиев. Под нея са се подписали ПП ГЕРБ, БЗНС, Българска социалдемокрация, РЗС, ВМРО, НФСБ, БСП, АБВ и Български демократичен център, които са подкрепени и от Сдружение „Бъдеще за община Петрич“. Декларацията бе изпратена до премиера Бойко Борисов и до председателя на НС Цецка Цачева. Подписката за отстраняването от поста на кмета на Петрич Вельо Илиев бе подписана и от хиляди петричани и инициирана от Сдружението на строителите в града. В нея се съдържат сигнали за действията на кметската управа, начело с градоначалника В. Илиев и е изпратена до главния прокурор на Републиката Сотир Цацаров с копие до Окръжна прокуратура – Благоевград.

138-01-09-sotir_cacarov

В документа се съдържат сигнални писма около начина на провеждане на обществени поръчки в града и системното нарушаване на процедурата в полза на обръч от фирми около кметството в града. Междувременно Вельо Илиев оповести, че не се притеснява от подобен род проверки, независимо от чия страна идват те. „Проверки винаги е имало и ще продължава да има. Аз съм публична фигура и ще съм обект на наблюдение, в правото на всеки е да иска да знае, готов съм да окажа съдействие на всеки, които иска да проверява мен и работата ми в общината. Няма какво да крия. Знам, че има депозиран сигнал и до Сотир Цацаров, но все пак прокуратурата е за това, когато има подобни сигнали да ги проверява. Насреща съм за всякакво съдействие”, лаконично коментира той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене