„Пирин“ започна с класика предсезонните контроли

112644-pirin-blagoevgrad-parva-trenirovka-2015-09

Отборът на „Пирин“ Благоевград победи „Созопол“ с 3:0 в първата си предсезонна контрола. На базата в Рилци „орлетата“ направиха добър мач въпреки, че започнаха едва в понеделник подготовка за новия сезон. Головете в мача вкараха Владислав Златинов в 42-та минута от дузпа, Антонио Хаджииванов в 68-та и Тодор Траянов в 80-та минута. Наставникът на благоевградчани Неделчо Матушев използва две различни единадесеторки през двете полувремена.

Гостите от Созопол играха много здраво и организирано до 42-та минута. Тогава главният съдия Александър Костадинов отсъди дузпа за игра с ръка. От бялата точка капитанът Владислав Златинов откри резултата.

В 53-та минута удар на Мартин Тошев се отби в гредата.

Много добро включване направи Антонио Хаджииванов. В 68-та минута той се пребори за една топка на границата на наказателното поле и от 10-ина метра с левия крак стреля покрай вратаря за 2:0. Минути по-късно Хаджииванов отново успя да се пребори с двамата централни бранители, но силният му удар мина на сантиметри над напречната греда.

10 минути преди края на мача завърналият се от „Септември“ Симитли Тодор Траянов с точен удар от границата на наказателното поле за отбеляза за класическото 3:0.

Срещата предизвика голям интерес сред феновете на „орлетата“. Около 300 души дойдоха на стадиона в Рилци, за да наблюдават първата контрола на отбора, след завръщането му в „А“ група. Сред зрителите бяха и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и председателят на ОбС Радослав Тасков. 

Следващата контрола на „Пирин“ Благоевград е на 24 юни в Ракитово с „Ботев“ Пловдив.

Автор: Стефан Дамянов, E79 News; Снимки: Архив

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене