Нов удар за БСП-Благоевград: И ректорът Ив. Мирчев отказа да поведе червените в битката срещу Ат. Камбитов

photo_verybig_793776И ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград проф. Иван Мирчев отказа да поведе червените в Благоевград в кандидат кметската битка и да стане техния кандидат-кмет, това стана ясно след приключилата среща с професор Мирчев. Мирчев извадил лични мотиви в основата на отказа.

Така червените са изправени пред нов избор и продължават да прегоряват с останалите номинирани кандидати. На ред е Милан Богдански, млад и надежден политик, с опит и безупречна репутация, коментират червените. Отказът на Костадин Паскалев вчера ги смути, днес им отказа и Иван Мирчев. „Това обаче не ни спъва в стремежа ни да извадим най-подходящата кандидатура за кметските избори. БСП има подготвени и интелигентни млади хора, с модерна визия за бъдещето на Благоевград, така, че продължаваме, няма драма“,казаха от партията в Благоевград.

А ето и изявлението на професор Ив. Мирчев:

Благодаря на всички, които са обсъждали възможността да бъда номиниран за кмет на Благоевград.

Личните и обществените ми приоритети обаче, в следващите няколко години ще бъдат свързани с висшето образование и науката.

Пожелавам на Благоевград кмет, който не само на думи, а реално ще оцени ролята и значението на Югозападния университет „Неофит Рилски“ за развитието и просперитета на региона.

Създаден преди 40 години, този университет продължава да няма единен кампус и е дислоциран в осем учебни сгради, пръснати в различни краища на града.

Образованието и науката са най-сериозната и стратегическа инвестиция и следващият кмет, надявам се, да знае това.П. Петров

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене