Управителят на ВиК – Петрич подаде жалба в полицията срещу кмета на Ключ Христо Марков за отправени заплахи за живота му

Без имеУправителят на ВиК – Петрич Илиан Ушев вчера следобед депозира жалба до началника на РУП – Петрич Иван Харизанов срещу кмета на село Ключ Христо Марков. Ушев иска полицията да разкрие истината за конфликта между него и селския управник и наказание за противоправните му действия.

Както „Струма” писа, на 10 юни тази година в телефонен разговор по повод на възникнала авария във водопровода в село Ключ Марков разговарял агресивно и отправил заплахи срещу Ушев. „Започна да ме заплашва с думите, че „че ще ме унищожи“, „ще дойде до ВиК и няма да ме пусне да изляза жив оттам“, че „не знам с кого си имам работа“ и че „няма да стъпя в с. Ключ“. Накрая добави, че няма да позволи на хората от селото да си „плащат водата“ и „и ще ме приключи“, жалва се Ушев.

След проявената от страна на Марков агресия управителят на ВиК изпитал основателен страх, че кметът на Ключ може да посегне на живота или здравето му. Общински съветник и служители на ВиК се намирали в стаята заедно с Ушев и станали свидетели на разговора му с Марков. Те ще свидетелстват пред полицията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене