Летящ старт за Бизони в Гърция

00552575Българският шампион Бизони направи втора решителна стъпка към класиране за финала в квалификационния турнир за Европейската клубна купа по бейзбол в Атина (Гър). След като снощи нокаутираха миналогодишния победител в надпреварата СДЮШОР №42 Москва с 18:8, днес благоевградчани надделяха над домакина Панатинайкос с 9:7.

Сутрешният двубой на ст. „Хеленикон“ премина през поредица обрати, преди да завърши щастливо за нашия тим след малко повече от 2, 30 ч. игра. „Бизоните“, които играха като гости, изостанаха с 0:2 още след 1-вия ининг, но до 6-ия вече водеха с 5:2 благодарение на точка във 2-рия, нови три в 4-тия и още една в 6-ия.

След това обаче ПАО пак иззе инициативата и след 4 точки наведнъж в затварянето на 6-ия отново поведе, а с подсигуряваща атака в 7-ия дръпна със 7:5. Само за да се стигне до 8-ия ининг, в който нападението на Благоевград навъртя 4 точки и оформи крайния резултат.

Победител и във втория мач за Бизони излезе Евгений Черноземски (W 2-0), който за 8 ининга на работа даде 7 точки от 7 хита и 3 бази за боли, но същевременно хвърли 15 страйкаута. В ролята на клоузър влезе американецът Кайл Янк (S 1), изработил чисто последната част.

Александър Ташев и Димитър Насъпов батираха 2 от 4 и заслужиха по 2 RBI, а по 1 точка вкараха Крум Темелков и Теодор Димитров. Останалите български рънери стигнаха обратно до хоума при недоразумения в гръцката защита. В продължение на 7 ининга тя бе предвождана от питчера Александрос Гунарис (L 0-1), който пое 8 точки след 9 хита и 6 разходки.

По-късно днес са другите два мача от програмата на втория кръг в Атина – Виена Метростарс (Ав) – Цюрих Баракудас (Швейц) от 13, 30 ч. и СДЮШОР №42 Москва (Рус) – Атлетико Александрия (Рум) от 17 ч.. Следващият двубой на Бизони е утре от 17 ч. срещу „баракудите“ от Швейцария.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене