Тревожен сигнал! Единственият производител на лимец в петричка община Огнян Заеков: Общинската служба по земеделие и гори ще ме провали

product_15320Срокът за кандидатстване за правни площи е до 23 този месец, а ми казват всеки път, че компютрите им не работят!

Единственият производител на лимец в петричка община, жителят на петричкото село Скрът, Огнян Заеков е пред дилемата дали да продължи биологичното му отглеждане. Затова той има основателна причина, съобщена днес пред Struma.сом.. Биологичното му стопанство, което разполага с площ от над 150 декара, засято с житото на траките, както е известно в цял свят, е поставено пред избора да не може да кандидатства за субсидии, защото от петричкта служба по земеделие и гори му казвали всеки път, че компютърната програма е засякла и не работи с клиенти.

Заеков, обаче има планиран срок, до 23 този месец, за кандидатстване за правно допуснати площи. При изпускането му той и другите производители на биологични стопанства в района са застрашени от фалит. Заеков твърди още, че всяко отиване до общинската служба му коства време и разходи. Веднъж в седмицата, той бие път от Скрът до Петрич в опита си да си подаде документите. Така и не успява, защото служителите му отговаряли, че компютрите са блокирани за тази програма.

Днес Заеков обясни, че той не може да отдели всеки ден да идва в Петрич и специално в общинската служба по земеделие и гори да проверява дали компютрите са отблокирани. В момента върви работата му по плевенето на лозивите масиви, засадени с франски сортове лозя, отделно от 150 декара, засяти с лимец. Цялата му продукция е на биологична основа. При невъзможност да поддаде в срок документите си, той ще загуби финансирането си и ще трябва да връща пари на държавата, обясни в сигнала си единственият производител на лимец в Пиринско днес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене