Уволниха трима от ДАИ-Кюстендил, замесени в схема за купуване на шофьорски книжки


83399-ucheben-avtomobil-katastrofa

Дългогодишните проверяващи служители Борислав Анастасов, Драгомир Иванов и Румен Атанасов изгърмяха от ДАИ-Кюстендил, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Тримата са уволнени със заповед на изпълнителния директор Цветелин Цветанов заради схема за купуване на шофьорски книжки. Това заяви началникът на структурата в областния град Милен Йорданов. Според курсисти мизата на тримата била между 50 и 100 лева на човек.

„Техните заповеди са подписани лично от началника и колегите не са на работа“, коментира Милен Йорданов, който проверяваше сигнал по границата.

„Не знам как се разплита случаят. Колегите от София са по-наясно. До този момент на мен не ми е търсена отговорност или да са ме наказали. Каквото стане, такова“, примирено заяви Йорданов. Той уточни, че тримата проверяващи са с над 10 години стаж в Държавната автомобилна администрация в Кюстендил. До уволнението на проверяващите се стига, след като са открити 35 листовки, които били предварително попълнени. Това е ставало по два начина. Единият – с безцветен химикал са зачерквани със знака Х празните квадратчета. Другият – с отбелязването на верния отговор в долния ъгъл на празното квадратче.

„Прегледани са листовките за последната една година в цялата страна. В Кюстендил са открити 30 маркирани листовки, а в Стара Загора са 5″, каза Цветелин Цветанов.

Според временния шеф Милен Йорданов схемата с листовките е вървяла миналата 2014 г., преди той да стане началник, и в началото на тази. По това време обаче той е бил на работа в ДАИ – Кюстендил.

Милен Йорданов пое временно Автомобилната инспекция от началото на февруари. Все още за мястото му не е обявен конкурс. Това е второто му връщане като началник на структурата от редови инспектор. Йорданов бе назначен за шеф по времето на депутата от ГЕРБ Валентин Микев, след това бе понижен.

„До момента при нас не са постъпвали сигнали срещу Борислав Анастасов, Драгомир Иванов и Румен Атанасов, които да ги уличават в схема за купуване на шофьорски книжки“, коментира окръжният прокурор Камелия Стефанова. 

Припомняме, че само преди три години Ирина Миладинова, служителка на ДАИ-Кюстендил, бе задържана за 72 часа с подкуп. Държавната служителка рекетирала в продължение на месеци автошкола, за да взимат книжки курсистите безпроблемно. 47-годишната инспекторка бе спипана при акция на ГД БОП с поредните 500 лева – отчет за 10 кандидат-шофьори. По-късно тя бе възстановена на работа с решение на Върховния административен съд.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене