6 нови къщи за гости отвориха врати в община Разлог

През програмния период 2007 – 2013г. от Програмата за развитие на селските райони, по Стратегията за местно развитие, прилагана от Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група – Разлог“, са финансирани общо 32 проектни предложения.

Най–голям интерес заявиха кандидатите с проекти по мярка 312 „Подкрепа за създаване и развите на микропредприятия“, по която са сключени общо 15 договора за отпускане на безвъзмездна финансова помощ. В резултат на реализиране на заложените от бенефициентите дейности по мярката, отвориха врати 6 къщи за гости, които увеличиха легловата база на територията на община Разлог със 73 броя и ще осигурят заетост за 17 човека.

Собствениците на къщи за гости ще предлагат на своите посетители завършена висококачествена услуга от типа селски туризъм на достъпни цени, която включва спокойна почивка в съцето на планината, съчетана с отлични възможности за целогодишен активен планински и културен туризъм.

Туризмът е един от отраслите с голямо значение за развитието на Разложкия регион. Планинските върхове, красивите природната среда, топлите минерални извори, множеството защитени природни обекти, обекти на световното културно и историческо наследство, добре поддържаните ски писти, както и пословичното гостоприемство, привличат много гости от страната и чужбина.

www.struma.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене