Прогноза за времето – 16 септември (понеделник)

Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са между 10° и 15°. Днес ще бъде слънчево, около и след обяд над Източна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев днес ще е с променлива облачност и максимална температура 31°.

По Черноморието ще бъде слънчево, около и след обяд с разкъсана висока облачност. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на водата е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 14°.

Във вторник ще остане предимно слънчево. В Дунавската равнина вятърът от запад-северозапад временно ще се усили. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 28° и 33°.

В средата на седмицата над страната ще премине студен атмосферен фронт и температурите чувствително ще се понижат.

В сряда денят ще започне със слънце, но от от север-северозапад облачността ще се увеличи и до края на деня на отделни места в Северна България ще превали. Вятърът отново ще се усили и в Северозападна България температурите ще се понижат, но в по-голямата част от страната все още ще са високи. През нощта срещу четвъртък и в четвъртък ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, в отделни райони е възможно и да прегърми. Студеният въздух ще обхване цялата страна и максималните температури ще са от 16°-18° в североизточните райони до 23°-25° в крайните югозападни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене