Спасяват цирковите мечки в парка край Белица и в Германия

Екип на “Четири лапи” от България оказа помощ на властите

Последните три циркови мечки от Сърбия бяха спасени от плен. Представители на Министерството на земеделието в западната ни съседка и екип на организацията за защита на животните “Четири лапи” конфискуваха животните от цирк “Корона”.

Две от тях ще намерят новия си дом в Германия, а третата мецана най-вероятно ще бъде приютена в Парка за танцуващи мечки край Белица, съобщиха от българския екип на “Четири лапи”.

Българските представители на организацията упоили животните и ги прегледали. Според управителя на парка край Белица Димитър Иванов общото им състояние е добро въпреки лошите условия, в които са прекарали последните години. “Двете 12-годишни кафяви мечки, която са брат и сестра, са живели в клетка от 25 кв. м. След травма преди време женската губи предна лапа. Третият мечок е кръстоска между бяла и кафява мечка. Той е обитавал клетка от 4 кв. м. Загубил е част от зъбите и езика също след травма”, посочи Иванов, пише „Труд“. Животните най-вероятно имат доста психически проблеми заради тясната площ, която са обитавали.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене