СКАНДАЛНО! Учителката, която раздава книжки със секс пози: Децата трябва да знаят истината!

75043-632x358

Учителката, която раздаде книжки на първокласници със секс пози смята темата за раждането на бебето като напълно нормална за 7-годишни. Тя сподели, че в това няма нищо лошо децата да знаят истината от малки. След като се срещна с репортер на TrafficNews.bg тя изпадна в истерия заради първата статия, която бе публикувана. По-късно госпожата се поуспокои и реши да говори по темата.

Текстовете и илюстрациите към книжката представят откъде идват децата, но с доста по-различна идея от отговора, който даваме на всички деца „Щъркелът те донесе!“. „Нормално е да им кажа, че мъжът има пенис и че той е причината да има деца“, твърди преподавателката. След като преди време бе разказано за историята на пловдивската учителка, която на празника на буквите раздала книжка, съдържаща пози от кама сутра и разкриваща как хората и мишките правят секс, вижте коя е въпросната учителка и какво сподели тя пред пловдивски репортер.

„Това е съвсем нормално! Моят внук е на три годинки и вече я знае наизуст. Това, че в България сме назад с материала и крием от децата откъде идват, не означава, че в другите страни не учат малчуганите още от ранна детска възраст. След като на мои ученици менструалният цикъл им идва още в трети клас защо да не научават какво е полов акт още от малки? В това няма нищо срамно и ненормално! Всичко се прави заради долни инсинуации от страна на родители, които искат да сменят ръководството!”, сподели г-жа Мария Джиджова.

Срлед като е бил пхотърсен коментар и от родителите, две от майките на първокласници от същия клас споделили, че са се съгласили да се закупят книжките, но е твърде рано те да бъдат показвани на децата им и затова са ги скрили до момента, в който синовете им не пораснат и станат готови за подобни теми. Други родители от училището също споделят, че тези картинки не са подходящи за първокласници:

„Това да не е някаква шега? Никога не бих дала подобно нещо на детето ми. Не смятам, че първи клас е времето, в което да им се подарява подобна книжка! Не смятам, че детето ми трябва да научава това от някаква книжка – затова има родители, които да му разкажат!”, споделят родители и на деца от 2-ри клас. Сподер водещи сексолози от Пловдив, през първи клас е напълно нормално време да се говори за секс и полови отношения между мъжа и жената. Според тях, ако едно дете е готово да задава въпроси затова откъде идват децата, то е готово и да научи истинския отговор.

„В нормалните и развитите страни децата още от детската градина се научават да говорят за тази тема и трябва да им се обяснява в най-ранна възраст. Няма сексуално възпитание, ако някой прави нещо, то е самоинициатива, а по принцип там където има сексуално възпитание, в нормалните държави се прави по единна програма, която е утвърдена от специалните органи. Тази програма започва още в ранната педагогическа възраст.

Сексуалното възпитание винаги закъснява в България! Самите ученици преди пубертета взимат всичко като чиста монета когато тези неща се обясняват от учител или родител, той няма реална активност и това не представлява нещо специално за него.”, сподели сексологът д-р Златко Илиев. За коментар по темата бе потърсен и директорката на училището, която подкрепя решението на учителката, тъй като идеята е дошла на родителска среща и щом е взето решение от всички родители няма проблем подобни книги да бъдат показвани на децата.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене