ГЕРБ подкрепи кмета на Симитли Апостол Апостолов за четвърти мандат

photo_verybig_412596ГЕРБ ще подкрепи кмета на Симитли Апостол Апостолов на предстоящите местни избори. Това решиха партийните членове на събранието, което се проведе в събота. Тогава са били предложени две кандидатури – на д-р Александър Костов и на Апостол Апостолов, които са били подложени на гласуване. Резултатът от вота е бил в полза на действащия кмет, за когото са гласували 43-ма човека, в това число и председателката на ГЕРБ – Симитли Лиляна Айкова. Кандидатурата на д-р Александър Костов са подкрепили 7 човека, сред които и предишният председател на ГЕРБ – Симитли Георги Лунджов, който всъщност го е номинирал.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов заяви, че е информиран за решението на партия ГЕРБ. Той обяви, че ще се яви на местните избори за четвърти мандат като независим кандидат с коалицията „Бъдеще за Симитли“, която е отворена към всички партии. „Общинската организация на БСП в Симитли също е имала решение да ме подкрепи, но след като са научили, че и ГЕРБ имат такова намерение, са се отказали. Аз не деля хората по партиен признак и уважавам правото на всеки да изповядва политическите си възгледи. За мен обаче гласуват хората от различни партии, които оценяват направеното от моя екип за развитието на община Симитли. На много от тях съм помагал в трудни моменти, което не са правили техните партии”, коментира вчера подкрепата на ГЕРБ Апостол Апостолов.

Политическата ситуация в община Симитли е „всички обичат Поли“, тъй като той печели изборите още от първи тур и на практика няма алтернатива. Съзнавайки това, партиите ще насочат усилията си да вкарат общински съветници, макар че кметът има мнозинство в местния парламент чрез своята коалиция „Бъдеще за Симитли“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене