Трета победа на България в Световната лига

74718-632x358

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов заложи основно на резервните си играчи във втория мач при гостуването на Куба в Група „С“ от втората дивизия на Световната лига. Това не повлия върху играта и България обърна и надделя над кубинците с 3:1 (18:25, 25:20, 26:24, 25:23) в среща, играна тази нощ пред над 3000 зрители в зала „Сиудад Депортива“ в Хавана.

По този начин „трикольорите“ са на второ място във временното класиране с 8 точки след 3 победи и 1 загуба, а Куба е на последното 4-о място с 2 точки след 1 победа и 5 загуби. Следващата седмица България гостува на лидера Канада, а кубинците са отново домакини, но този път на Аржентина.

Малко изненадващо наставникът на България Пламен Константинов започна с напълно променен състав в сравнение с първия мач. В стартовата шестица от победата с 3:1 вчера бяха единствено Николай Пенчев и Данаил Милушев. От другата страна на мрежата колегата на Константинов Родолфо Санчес заложи на титулярите си от вчерашния двубой.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене