Физиотерапевтът на Григор Димитров откри турнира по тенис в Югозападния университет

Физиотерапевтът на първата ни ракета Григор Димитров, Алгис Христов, откри турнира по тенис на ЮЗУ ”Неофит Рилски” Благоевград. Самият Алгис е завършил специалност „Кинезитерапия” в Югозападния университет, а днес бе гост на първият по рода си турнир, който се провежда в ултрамодерната зала с три корта на благоевградския ВУЗ.

В надпреварата се включиха общо 16 мъже и 6 жени – студенти и докторанти. Мачовете се играят по т. нар. усъвершенствана схема на директни елиминации и във формат от един сет /с дълъг тайбрек до 10 т./. Класиралите се на I, II и III място ще получат купи и парични награди. Всички участници в турнира ще получат награди, осигурени от Студентския съвет.

„За мен е удоволствие да ви посрещна в тази прекрасна зала. Сигурна съм, че програмата е направена така, че всеки един от вас да покаже най-доброто от себе си”, обърна се към участниците ръководителят на катедра ”Спорт” доц. д-р Даниела Лекина. Състезателите поздрави и преподавателят по тенис доц. д-р Димитър Томов, който пожела фейърплей и да победят най-достойните.

„Горд съм, че съм възпитаник на Югозападния университет. Нека тенисът да ви носи много емоции и като цяло да останете в спорта”, каза Алгис Христов и даде старт на турнира.

Спортното събитие е посветено на 45-годишнината от създаването на Югозападния университет „Неофит Рилски“ и се провежда със съдействието на вестник „Струма”.

СTАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене