Десетокласник от Селскостопанската гимназия в Разлог осъден за дрога

74523-632x358

Пробация и обществено порицание е наказанието за 17-годишния Петър К. от Разлог, десетокласник в ПГ по МСС, изправен на подсъдимата скамейка за притежание на 7,43 г марихуана и 1,24 г амфетамини на обща стойност 95,28 лв. Наказанието беше постановено чрез протоколно определение от съдия Емил Божков в Районен съд – Разлог след сключено споразумение между защитника на непълнолетния подсъдим и прокурора по делото.

В продължение на една година ученикът трябва да се подписва пред пробационен служител три пъти седмично, както и да прави задължителни периодични срещи с такъв. За същия срок съдът постанови и включването му в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие. Той ще бъде порицан, като за наказанието ще бъде прочетено протоколното определение пред колектива на учебното заведение, в което учи – ПГ по МСС – Разлог.

Непълнолетният Петър К. беше изправен на подсъдимата скамейка, след като на 3 юни миналата година малко след полунощ е заловен от служители на РУП – Разлог с наркотични вещества – марихуана и амфетамини.

Това не е първото провинение на младежа. Той има регистрирани предишни такива и се води на отчет в Детска педагогическа стая. Четири месеца преди да бъде заловен с наркотичните вещества, Петър беше задържан, след като нанесъл удар с тъп предмет по главата на своя съгражданин Евгений Димитров. Тогава у гимназиста беше открита и иззета цигара, съдържаща около 1 г канабис.

В телефонен разговор с репортер на „Струма” тогава директорът Ив. Аврамов каза,  че ръководството на гимназията е запознато с проблемите на Костов и че той е започнал да се коригира, както и че се водят непрекъснати разговори с него, за да подобри поведението си.

Петър К. е дете на разведени родители, майка му работи в чужбина.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене