От месец няколко села в Гоцеделчевско са на режим на тока заради проект изпълняван от ЧЕЗ

Селата Долно Дряново в община Гърмен, Крибул от община Сатовча и Абланица от община Хаджидимово от няколко седмици са на режим на тока, който ежедневно се спира от 9 сутринта до 17 часа заради изпълнение на голям проект от ЧЕЗ.

Мъките на хората от трите села ще продължат още няколко седмици най малко.

От ЧЕЗ обещават на потърпевшите от режима жители, че токът ще им бъде пуснат на 28 октомври.

Заради липсата на ток в селата Долно Дряново, Крибул и Абланица са нарушени както работният процес в цеховете и предприятията така и учебният процес в училищата. От липсата на ток страдат и домакинствата в трите села.

Собственикът на шивашки цех в Долно Дряново А. Синанов сподели, че заради спирането на тока, работничките му са принудени да ходят на работа от 4 сутринта до 9 часа, след това от 17 часа отново като пуснат тока за да могат да изпълняват дневните си задания и норми.

„Учебният процес също се нарушава от спирането на тока през деня за по 8 часа, сподели и  учителят от училището в Долно Дряново Рахим Арнаудов. Нито компютри нито нищо работи, това пречи на учебният процес пък да не говорим за кухнята където готвача за да приготви храната за децата от училището и детската градина също е принуден да готви от 4 сутринта,  за да нахрани близо 200-те деца.

Обяснението на ЧЕЗ за бедствената ситуация в Долно Дряново, Крибул и Абланица, че няма как да пуснат тока в трите села защото извършват цялостна подмяна на електро преносната мрежа и ремонтите ще приключат скоро като обещанията са, че на 28-ми октомври токът в трите села ще бъде пуснат. От електрическото предприятие споделят, че ремонтните дейности са били съгласувани предварително с общините Гърмен, Сатовча и Хаджидимово. Жителите на Долно Дряново обаче споделят, че не са били информирани, че цял месец селото им в светлата част на деня ще е без ток.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене