Бисер Богданов с ново обвинение, симитличанин твърди, че му дал 10 000 лв. с 8% месечна лихва

44

Прокуратурата лепна още едно обвинение за лихварство на скандалноизвестния благоевградчанин Бисер Богданов. Той е уличен, че дал 10 000 лв. кредит на Славчо Филипов срещу 8 % месечна лихва през 2010 г. Новото обвинение бе добавено на вчерашното съдебно заседание от прокурор Весела Стоилова. Този свидетел е един от хората, на които се крепи обвинението за незаконна банкова дейност срещу Бисер Богданов, като той твърди, че получил 1500 лв. през 2010 г. от него срещу 8 % месечна лихва. По време на наказателния процес обаче той се оплака в полицията, че Бисер Богданов продължава да го рекетира, в резултат на което се стигна до зрелищната полицейска акция през октомври 2013 г. пред детската градина на ул. „Марица“. Бисер Богданов е задържан под стража и обвинен, че изнудвал Славчо Филипов за заема от 10 000 лв.

Длъжникът от Симитли се оплакал, че къщата в село Полето, която била на зет му, била прехвърлена на името на Димитър Сукалински-Банскалията като гаранция, че Славчо Филипов ще издължи заема. След време той разбрал, че къщата е препродадена на друг човек. Бисер казал, че докато плаща лихвите, няма да има проблем, в противен случай можел за загуби имота. Последният собственик на къщата по документи бил Николай Радински, който обяснил, че я купил със спестени пари, но нито знаел колко са стаите, нито на кой адрес е. Той пък живеел на семейни начала с Надя Александрова, братовчедка на Бисер Богданов.

„Всичко е измислица. Сигурно не им върви делото в Окръжен съд, та затова са тия неща. Със Славчо сме приятели, той ми се обади и ми каза, че иска да се видим, за да ми даде парите. Срещнахме се на спирката, взех 600 лв. и свих с колата по „Марица“. Изведнъж 10 пистолета и се почна: „Падни, легни, клекни  на земята!” Аз не разбирам какво става. Какво съм направил? Човек ли съм убил? Славчо постоянно лъже и е страхотен измамник. Но това е, като правиш добро на хората – ето какво се случва“. Това заяви в съда Бисер Богданов на делото за мярката му след зрелищния арест пред детската градина. В хода на разследването за имотните връзки свидетелствал полицай Димитър Кръстев, като досъдебното производство за рекет все още не е приключило.

Криминалистът беше разпитан на вчерашното заседание на делото за лихварство и така се стигна до искането за изменение и допълнение на обвинението. Досега Бисер Богданов беше обвинен, че от пролетта на 2006 г. до месец май 2011 г. е извършвал незаконни банкови сделки, като е предоставял кредити на физически лица срещу лихви, в резултат на което е забогатял незаконно. В обвинителния акт са посочени 9 случая, като при 3 от тях има причинени значителни вреди. След добавката на новия 10-и заем срещу лихва, адвокат Албина Анева поиска отлагане на делото, за да може организира защитата.

Припомняме, че наказателният процес срещу Бисер Богданов започна в края на 2012 г., като през последната година и половина изпадна в тупик след непрекъснато отлагане на заседанията. Това беше преустановено, след като по настояване на прокурора съдът назначи резервен адвокат.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене