Банско прие лагера на шампионите от „Научи се да караш ски“

В ски курорт №1 на България – Банско в четвъртък (30 март) започна лагера на най-добре представилите се деца от деветото издание на програмата „Научи се да караш ски“ на Българската федерация по ски (БФСки)

Инициативата „Научи се да караш ски“ се провежда от БФСки за девета поредна година със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Регионалното управление по образованието, водещия български телеком „Мобилтел“ и ски центровете Боровец, Витоша, Пампорово, Парк Родопи, Банско, Беклемето и Осогово.Най-добре представилите се 20 деца в седемте ски центъра получиха като награда от БФСки 5-дневен безплатен лагер в Банско.От четвъртък младите таланти карат ски в курорта ръководени от водещи ски учители от „Юлен“. Ски лагерът за призьорите ще приключи със състезание по гигантски слалом на 2 април.

Тази година над 2535 деца на възраст от 6 до 12 г. от цялата страна се включиха в програмата, като с тях броя на малките скиори, направили първи стъпки в ските благодарение на инициативата „Научи се да караш ски“ вече е 24 367.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене