Второто издание на турнира по тенис на маса в Гоце Делчев донесе много емоции

DSCN9393-1024x768Отборите на ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев отново бяха безмилостни към съперниците и окупираха върха в Общинския отборен турнир по тенис на маса. Това бе второ издание на проявата и отново домакините от Клуб по тенис на маса „Неврокоп ТМ“ бе домакин на проявата като своята подкрепа оказа и община Гоце Делчев. Възпитаниците на най-старото средно училище в региона взеха шампионските титли при по-малките – до 8. клас и при батковците във възрастова група 9-12 клас, където конкуренция почти липсваше. Надпреварата се проведе по системата всеки срещу всеки като при по-малките конкуренцията бе изключителна, с участието на представители на пет тима. Първенците в състав Петко Милчев, Стефан Пандев и Петър Димитров обаче не позволиха на съперниците им да спечелят срещу тях и завършиха без поражение. Най-близо до успех срещу тима на ПМГ „Яне Сандански“ бяха момчетата от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, които обаче не издържаха психически на напрежението. Те обаче компенсираха това с отлична игра срещу съперниците от II ОУ „Гоце Делчев“, III ОУ „Братя Миладинови“ и тима на Дома за деца и юноши, лишени от родителски грижи „Иван Кюлев“, които останаха съответно на 3, 4 и 5 -то място.
По-големите от ПМГ „Яне Сандански“ изнесоха истински урок по тенис на маса във финалния двубой срещу конкурентите от НПГ „Димитър Талев“. Триото Иван Боянов, Светослав Коричков и Иван Сердарев бяха безкомпромисни и не дадоха на съперника си никакъв шанс като не му позволиха да спечели дори гейм.
„През тази година в междуучилищния турнир имаше повече състезатели и по-голяма конкуренция. Състезателите показаха техника и голям хъс. Това ни дава надежда, че при едно още по-задълбочено сътрудничество децата и преподавателите им, ще можем да реализираме идеята, с която създадохме клуба по тенис на маса „Неврокоп ТМ“, а именно – да има още по-голям интерес към този красив спорт, като още една алтернатива за физически дейности за младите и не чак толкова младите хора в Гоце Делчев. След турнира сме обнадеждени в намеренията си да организираме надпревара между съперници от четирите общини в бившата Неврокопска околия,” коментира председателят на тенисклуб „Неврокоп ТМ“ Иван Душков. Идеята е това състезание да бъде организирано през есента в новата спортна зала в Гоце Делчев.
Победителите сред гимназистите – Иван Боянов, Светослав Коричков и Иван Сердарев с шампионската купа и медалите (от ляво надясно)
DSCN9395Организаторите Григор Бучков, Георги Смилев и председателят на Клуб по тенис на маса „Неврокоп ТМ“ Иван Душков са доволни от проявата, която протече много емоционално

DSCN8691DSCN8688TRETO TENIS
Най-малките участници и големи надежди в тениса на маса – Димитър Гърков, Иван Вълчев, Борислав Партенов от Трето ОУ дойдоха на състезанието с група фенове
TRETO

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене