ОбС реши: Венко Попов е новият управител на ОФК „Пирин“

112303-venko-popovАтанас Камбитов: Основните цели на отбора са оставане в „А“ група, гръбнакът на клуба да бъде от местни футболисти и възраждане на детско-юношеската школа.

С 34 гласа „За“ и 1 „Против“ на извънредна сесия Общински съвет Благоевград избра Венко Попов за управител на общинско дружество ОФК „Пирин“ Благоевград. Против назначението му бе единствено Велислав Елезов. Същевременно местните парламентаристи освободиха досегашния управител Николай Петрунов.

Венко Попов даде да се разбере, че след като отборът е станал общински, в него се работи в правилна посока. Той изтъкна, че приоритет ще бъде работата в ДЮШ на клуба. Не пожела да коментира евентуалното назначаване на Неделчо Матушев като треньор, а също така и евентуална чистка в администрацията на отбора. Венко Попов обаче бе категоричен, че новият наставник ще бъде външен човек.

От своя страна кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов потвърди бюджет от около 1,7 млн. лева за „Пирин“ в А група и това ще бъде рамката, в която отборът трябва да се вмести.

„От тук нататък предстои трудното. Общината трябва да осигури 1,7 млн. за следващата година, като основно усилията ще бъдат насочени към осигуряване на средства от спонсори“, каза кметът Камбитов. Той също така уточни, че са подсигурени около 200 000 лв., за да се извършат необходимите ремонти и стадион „Христо Ботев“ да получи лиценз за „А“ група. Градоначалникът призна, че няма фаворит за нов старши-треньор. Той не пропусна да благодари и на досегашния управител Николай Петрунов за свършената работа.

Основните цели, които д-р Атанас Камбитов постави на отбора са оставане в „А“ група, гръбнакът на клуба да бъде от местни футболисти и възраждане на детско-юношеската школа.

„ОФК „Пирин“ е в „А“ група благодарение на ОбС и най-вече на кмета Атанас Камбитов, без чийто усилия това нямаше да бъде възможно“, каза от трибуната председателят на ОбС Радослав Тасков и припомни, че след като отборът стана общински той пое в правилната посока и се върна там, където му е мястото.

„Обща е целта марката „Пирин“ да остане символ на традицията на това, че който гостува в Благоевград почва да пие валериан още от Дупница“, каза в шеговит тон председателят на ОбС.

 На края на извънредната сесия Радослав Тасков призова от трибуната съветниците да съберат лични средства, които да дарят на Езиковата гимназия в Благоевград за подпомагане пътуването и участието на ученици в престижно международно състезание в Сингапур.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене