Нови училищни столови кухни ще бъдат разкрити в Благоевград

Kuhnia_BL

Нови две разливни кухни ще бъдат открити в столовите на VIII СОУ „Арсени Костенцев” и V СОУ „Георги Измирлиев’. Проектът, чрез който ще бъдат разкрити места, където учениците от двете учебни заведения да имат възможност да се хранят се реализира по проект на директорите и пълното съдействие на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.
Средствата, отделени за реализацията на кухните са осигурени от общинския бюджет и средства на двете училища. Целта е да се запазят съществуващи помещения и да се реконструират други, които да се пригодят за нуждите на учениците. Новите разливни кухни са съобразени с нуждите на целодневното обучение в училищата. Проектите за столовете са вече готови и са спазени всички нормативни изисквания за правилното и безопасно функциониране на такъв тип обекти за хранене.
Технологичният път на движение на готовата храна и отпадъците от кухнята и залата е съобразен със санитарните изисквания за непресичането на двата технологични потока.
Условията на столовете са съобразени с това децата да се чувстват в уютна обстановка, а интериорът е проектиран съгласно функционалните и санитарни изисквания, подът ще бъде с настилка, която е защитена от подхлъзване.
Санитарно- битовите помещения са отделни за посетителите на стола и персонала.
Това е поредната стъпка на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за подобряване условията в учебните заведения и предоставяне спокойна и приятна среда, отговаряща на нуждите на учениците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене