Роберто Карлош идва в България

Това обяви официално Димитър Бербатов в своята Фейсбук страница!

Става въпрос за победителят на Мондиал 2002 с Бразилия – Роберто Карлош, който ще се включи в благотворителното шоу на 14 юни на националния стадион „Васил Левски“.

Името на трикратния носител на трофея в Шампионската лига с „Реал“ Мадрид (1998, 2000, 2002) и подгласник на Роналдо в класацията за „Златната топка“ през 2002 г. беше обявено първоначално от Луиш Фиго, в чийто отбор ще се включи Карлош. Той и португалската звезда играха рамо до рамо на „Сантяго Бернабеу“ в периода 2000-2005 г.

Макар и изпълняващ функциите на защитник, топовният удар на бразилеца все още е в кошмарите на някои от най-добрите европейски вратари. Той има цели 71 гола за „белите“, с които е ставал 4 пъти шампион на Испания. Именно на това наблегна и Бербатов в представянето му.

„Известен е като най-офанзивно настроения ляв бек в историята на футбола, а от пряк свободен удар можеше да изстреля топката като истински снаряд – със 169 километра в час“, пише българският нападател в своя профил.

Мачът между отборите на Бербатов и Фиго ще се изиграе на 14 юни на националния стадион „Васил Левски“.

Всички средства от шоуто ще бъдат предоставени на благотворителните фондации на двамата футболисти.

Бербатов вече обяви част от своя отбор – Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Едвин Ван Дер Сар, Неманя Видич, Патрис Евра, както и един от най-обичаните български футболисти Христо Стоичков.

По време на посещението си в София пък Луиш Фиго разкри, че участие в неговия тим за сега са потвърдили Роберто Карлош, Деко, Толдо, Леман, Мичел Салгадо, Робер Пирес и Максуел.

Очаква се в близките дни двамата да повдигнат още завесата и да съобщят поредните имена, които ще зарадват българската публика на стадиона.

 

 

 

 

 

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене