Община Благоевград е съорганизатор в националния конкурс „Моята Рила“

Rila

Агенция за Регионално развитие на Рила и Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ организират Национален фотографски конкурс на тема „Моята Рила“, в който съорганизатор е община Благоевград.
Целта на мероприятието е да се популяризира природното, културно – историческото и етнографското богатство на Рила. Фотоконкурсът ще продължи до 31 декември тази година. Две са категориите, в които желаещите да могат участват. Едната е за фотографии на тема „Пейзаж“, а другата е на тема „Рила – извор на духовност“. Победителите в Конкурса ще бъдат ясни до края на месец януари 2016 г. В раздел „Пейзаж“ за участие се допускат и оценяват фотографии, разкриващи природата и красотата на Рила. В другата категория – „Рила – извор на духовност“ за участие се допускат и оценяват фотографии, които отразяват културно-историческото наследство, бита, етнографията и местните традиции. Всеки взел участие в конкурса има шанс да спечели някоя от наградите, определени за 1-во, 2-ро и 3-то място и в двете категории. Всички правила за участие в конкурса можете да видите на посочения електронен адрес: http://rrda.bg/pics/pravila.pdf
Темите които са зададени от организаторите са изключително интересни. Целта е авторите на фотографиите да покажат любимата Рила, по начина, по който всеки от нас я вижда, но и с един по – различен поглед от общоприетия. Организаторите на Национален фотоконкурс „Моята Рила“ си поставят за цел да ангажират и стимулират творческия потенциал на любителите на планината и фотографията, да утвърждават любов към природата и нейното опазване, да повишат интереса към Рила и нейните прекрасни възможности за живот и туризъм.
Община Благоевград и Агенция за регионално развитие на Рила работят активно за създаване на нов модел за общностно мислене, възпитание и съхранение на ценности и родова памет на хората от региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене