Балтаджиев: Срам, предадоха протеста срещу ромите (АУДИО)

Андон Балтажиев

Андон Балтажиев


Audio recording and upload >>

Андон Балтаджиев, който в момента изтърпява мярка за неотклонение „домашен арест“, постановен от съда за размириците в Гърмен, е безкрайно разочарован от провелия се днес протест.

 

„Шепа мишоци, провъзгласили се за организатори на бунта срещу ромите, подведоха хората и всички българи, които милеят за законността в държавата. Срам, дойдоха родолюбци от цялата страна да подкрепят протеста, а тези „водачи“, които явно са взели пари под масата, накараха митингуващите да се веселят на площада“, коментира Андон Балтаджиев, който следи действията през днешния ден по телефона от двора на къщата си.

„Нищо чудно тези, които днес разбиха каузата на всички в Гърмен и съседните населени места, да ги видим утре в някоя листа за местна власт. Един от тях е Георги Делиев. Той е човек на ГЕРБ. Той и други като него спряха хората да не отидат до ромския квартал, а да пируват пред кметството“, коментира Балтаджиев.

„Срам, пристигнаха от цяла България. Рокери пропътуваха хиляди километри, за да ги накаратда се веселят, та те могат да правят това и по родните си места. За какво да се веселят“, попита Балтаджиев.

Андон Балтаджиев е категоричен, че протестите в Гърмен ще продължат. Днес той се среща в дома си с представители на неправителствени организации от Пловдив, София и други райони, както и с водача на рокерите Елена Ваташка.

С тях ще се начертае план за предстоящи действия срещу пришълците роми, които живеят в незаконни имоти.

„Не е вярно, че са съборени постройки. Само къпят народа. Няма да оставим нещата така“, категоричен е Балтаджиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене