Признание за спасени 4 човешки живота: Благоевградският бизнесмен Йордан Йорданов – Жъчката с медал за добро сърце

Йордан Йорданов

Множество награди бяха раздадени днес в концертната зала на БНР, където кметът на Благоевград Атанас Камбитов и бизнесменът Йордан Йорданов бяха наградени съответно за „Администрация с човешко лице” и медал за „Хора с добро сърце” от фондация „Да помогнем на нуждаещите се”. Пред десетките журналисти и роднини на спасените от него четирима младежи, които катастрофираха в ледените води на река Бистрица и бяха спасени благодарение на Йорданов, самият той бе лаконичен – „Аз казах каквото трябва и направих каквото трябваше”. Той получи медал и статуетка и скромно благодари за оказаната чест.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов пък бе награден с грамота и статуетка за „Администрация с човешко лице”, като в речта си също благодари и похвали Йорданов от свое име, като родител. Той призова журито на пловдивската фондация да се замисли, дали да номинират Йорданов за мъж на годината.

Преди самото събитие, родители и роднини на пострадалите четирима младежи благодариха искрено на Йорданов, заявявайки че наградата му е напълно заслужена и задължителна.

Освен грамотите и статуетките, наградените получиха и по една Библия, за да им напомня за добротата и правия път, заявиха от организаторите.

Екипът на Struma.com поздравява носителите на наградите и им пожелава много здраве и успехи.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене