Топ Преса: Наглост и неспазване на общинските наредби в благоевградския квартал Струмско

Без име

„Бива, бива… ама това минава всички граници. Там ли е мястото на този Икарус? Той заема мястото на 4 автомобила… Не стига че паркингите са заети от служебни автомобили и микробуси, а сега и този огромен автобус. Той пречи и на влизането в паркинга..

55

Защо правилата важат за едни, а за други не..!?“, коментират пред Топ Преса живущи на улица „Струма“. Автобусът е без регистрационни номера и според общинската наредба мястото му не е там.

 

Напомняме Bи, че в средата на месец март тази година със заповед на кмета на Община Благоевград Атанас Камбитов започна акция за премахването на неправомерно паркирани автомобили, заемащи общинска собственост, и возила, излезли от употреба. В рамките на 14-дневен срок шофьорите бяха задължени да преместят моторното си превозно средство в частен имот или да го предадат за разкомплектоване. Това става посредством предупредителен стикер, прикрепен към автомобила от служител на общинската служба „Обществен ред и сигурност“. След изтичането на определения срок, автомобилът следва да бъде преместен от лицензиран оператор. Преместването е съпроводено с протокол, изготвен от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Следва тримесечен период, в който ако собственикът не потърси своя автомобил, той ще бъде разкомплектован.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене