Изпълнено: Два „легнали полицаи“ и две повдигнати пътеки на улицата на смъртта в Яхиново

_thumb (1)

Два „легнали полицаи“ и две повдигнати пешеходни пътеки на главната улица в Яхиново са вече изградени, това бе обещано веднага след голямата трагедия в селото, при която в катастрофа загинаха 5-има млади хора. Зам. кметът на Община Дупница и председател на Комисията по безопасност на движението, Крум Милев бе поел ангажимент миналата седмица за изграждането им в рамките на 10 дни. 4-те реални ограничители на скоростта в отсечката, която отне живота на 5-има души в селото бяха готови още в понеделник. Със започване на маркировката по улиците на общината те ще бъдат и обозначени.

Скоростоограничител бе монтиран тази сутрин при ОУ „Евлоги Георгиев“.

Изграждането на другите повдигнати пешеходни пътеки, „легнали полицаи“ и монтирането на скоростоограничители в града и селата продължава.

В същото време, кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев внесе до Общински съвет предложение за включване в кампанията по набиране на средства за лечението на Милчо Палакарски, който пострада при катастрофата в Яхиново и продължава да е в тежко състояние в Пирогов. Предвид състоянието на 16-годишният младеж, все още не е ясно каква е точната сума, която е необходима за възстановяването му, но вече се набират средства. Предложението на инж. Чимев ще бъде разгледано на заседанието на местния парламент идния петък – 29 май.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене