Провеждат беседи за сектите и опасностите, които крият, в Благоевград

97e2b07b4b90afe749e6eb24a1c255a5_L

Младежки дом – Благоевград организира беседи на тема „Сектите и опасностите, които крият”. Отец Стоян Бербатов и Георги Кацаров от Православен център, заедно с екипа на Младежки дом ще бъдат в основата на провеждането на срещите с учениците от Благоевград. От началото на учебната година се забелязва активизирането на представители  на различни секти в Благоевград, които с учението си, са се насочили предимно към младите хора. Екипът на Младежки дом е особено притеснен от факта, тъй като получили много тревожни обаждания от директори, педагози и учители.
Именно за това в пет последователни дни ще се проведат срещи с учениците от VІ СОУ ”Иван Вазов” на тема „Сектите и опасностите, които крият”.

Припомняме, че преди месец имаше протести срещу „Свидетели на Йехова”, които откриха офис на ул. „Ал. Стамболийски” в близост до две училища. След недоволството на благоевградчани те се изнесоха от офиса, махнаха и табелата на вратата, която показваше кога ще бъдат беседите им. Къде са в момента обаче, не се знае.

На светло излезе и друго религиозно движение, което отвори офис на същата улица,  само че на кръговото кръстовище. Надпис „Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни” вади очите на благоевградчани от няколко дни. Офисът е разположен на кръговото кръстовище между „Джеймс Баучер” и „14-ти полк”, на ул. „Ал. Стамболийски” 54. Той е отдаден под наем преди повече от три месеца, тогава нямаше никакви надписи, но вече официално оповестява дейността си. Църквата на мормоните, както също са известни, плаща по 2 000 евро на месец за наем на помещението, а договорът е сключен за 5 години.

„Свидетели на Йехова“ зарибяват и деца в Благоевград, и ние трябва да реагираме бързо и адекватно за отстраняването на проблема, смятат от Православния център и от екипа на Младежки дом.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене