Радан Кънев: Заплашват да ме залеят с компромати

91946-radan-kynev-hvyrli-ostavka-148470

Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира някои от последните упреци към него и към Реформаторския блок в студиото на БНТ. Той бе категоричен, че работата на депутатите от неговата парламентарна група са насочени към полезни за държавата и хората реформи и решения.„Носим големи отговорности в образованието, икономиката, здравеопазването, затова вниманието на хората се насочва към нас. Ако на Лютви Местан му липсва това внимание, нега да си го каже и да седнем на един дебат пред хората”, предложи депутатът.

Според него, ДПС са поели тежки ангажименти към тежки спонсори, не могат сега да си ги изпълнят, похарчили много пари, неофициално поне 15 милиона лева и трябвало сега да ги връщат.

„Питайте главния прокурор дали има чадър над ДПС, така, че никой да не проверява колко пари и за какво са похарчили. Според закона никой не може да хвърля толкова много средства в своята кампания”, каза още Кънев.

Той обясни, че хората на Лютви Местан го атакуват непрекъснато, даже днес отново Четин Казак от парламентарната трибуна е направил поредното изказване за Иван Костов и в тази връзка е посочил и него като човек, обвързан с бившия лидер на тъмносините.

„Големият политически въпрос не е дали Костов си е предоговорил депозитите в КТБ, а къде отидоха 3-те милиарда от тази банка. Обществена тайна е, че част от тях, вероятно около 500 милиона лева са преминали във фирми, свързани с ДПС, нека това да се разкрие. Докато случаят с Иван Костов има морален характер”, смята лидерът на ДСБ.

Той съобщи, че е получил заплахи в последно време. „Заплашват ме, че ще ме залеят с компромати, за някакви връзки с Цветан Василев и Иво Прокопиев. От близки хора, с които съм работил, получих информация, че се приписват на РФ намерение да раздава обществени поръчки за построяване на жп линии и доставки на вагони. Намекват, че ако се продадеш, ще спечелиш, ако не се продадеш, това ще продължи да се тиражира”, уточни Радан Кънев.

Той обяви, че няма нищо общо с Цветан Василев и Иво Прокопиев. „Първият не съм виждал и не познавам, втория съм срещал и говорил с него като собственик на медия. Но съм сигурен, че не могат нито да ме уплашат, нито да ме купят”, завърши депутатът.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене