Прогноза за времето – 24 юни (четвъртък)

Опасни горещини днес, жълт код в 12 области на страната

Термометърът ще достига до 38° в 12 области у нас

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб вятър от северната четвърт.

12 области в Северна и Южна България ще са с жълт код за опасно високи температури.

Времето на 24 юни във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил ще е горещо, с максимални температури между 35 и 38 градуса.

 

Максималните температури ще бъдат от около 30° в североизточните до 39° в крайните югозападни райони на страната, в София около 33°, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месец юни.

Времето за Гоце Делчев,

ще е с променлива облачност и максимална температура 39 градуса.

По Черноморието

ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26° – 28°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

ще бъде предимно слънчево, след обяд в масивите от Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 21°.

В петък

ще бъде още по-горещо, като температурите ще са около 39-40 градуса в доста райони на страната. Само по Черноморието ще бъдат около 31-32 градуса, за София 34.

 

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search