Кметът Камбитов награждава “Училище на годината – Благоевград 2015“

Uchilishte_Na_Godinata

На специална церемония в зала „Яворов“ на 21- ви май, от 19:00 часа ще стане ясно кои училища ще спечелят   приза „Училище на годината – Благоевград  2015“. Церемонията по награждаване се провежда за втора поредна година под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов.

Официалната програма ще започне пред Съдебната палата  в 18:00 часа, откъдето благоевградските ученици ще се включат в тържествен парад по главните улици на града до зала „Яворов“. Там ще се проведе  същинската празнична програма. Кулминационната част от нея е предаването на знамето от миналогодишните победители на новите призьори. В залата , освен обявяването на училищата победители,  ще бъдат наградени и дейци за приноса им в развитието на културата, образованието и науката  в община Благоевград.

През 2014 година носител на знамето и приза „Училище на годината“ спечелиха VІІ СОУ „Кузман Шапкарев” и Природо-математическа гимназия „Академик Сергей Павлович Корольов“.

Тази година учениците също са разделени  в двете възрастови групи – от 1-ви до 7-ми клас и от 7-ми  до 12-ти  клас. Състезанието се проведе в четири кръга – „Знания“, Култура“, „Презентация на моето училище“ и „Благоевград – Това сме ние“.

Както всяка година и тази кметът Атанас Камбитов ще даде специален прием за дейците на културата, образованието и науката. Той ще се проведе в същия ден  в зала “22 септември” от 20:30 часа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене