„Пирин“ (Гоце Делчев) загуби всички шансове за място в професионалния футбол

10145Отборът на „Пирин“ (Гоце Делчев) изигра два мача миналата сед­мица и окончателно за­губи шансовете си за спечелване на място в професионалния фут­бол.

Това се случи още  в първия двубой на отбора миналата сря­да, когато подопечните на Йордан Боздански стигнаха едва до равен в мача си със „Струм­ска слава“ (Радомир) и окончателно опропас­тиха всякакви шансове за положително разви­тие. Видя се липсата на сериозна мотивация след злополучния мач срещу „Миньор“ (Пер­ник) когато неврокопчани „спушиха гумите“ с поражение от 1:0 на „Стадиона на мира“ в миньорския град. Ма­кар и минимално след това шансовете същест­вуваха. Радомирци оба­че окончателно изтриха всякакви илюзии за гоцеделчевци, че може да се случи чудото.

По познатия сцена­рий „Пирин“ започна мача по-активно и след четвърт час игра гости­те поведоха в резулта­та след хубаво воле на Мариян Ловков. След това обаче бе повторена стара слабост. Отборът създаде цял куп чисти голови положение, но психиката и спортното майсторство изневери­ха на зелено-белите.

Домакините бързо се върнаха в мача, като не- остаряващият Екундайо Джайеоба завърши с попадение отлична ата­ка по десния фланг. Той можеше и да реши мача в полза на радомирци

през втората част, ко­гато остана очи в очи с вратаря на гостите Кос­тадин Янев, но стреля в него.

В самия край на сре­щата пък гоцеделчевци имаха възможност да отбележат, като удар на Георги Самокишев от фаул бе избит с върха на пръстите от вратаря на „Струмска слава“. Чис­то положение се откри и за преотстъпения от „Пирин“ (Благоевград) Смаил Креболиев, но и той бе неточен. С този равен резултат „Пирин“ (Гоце Делчев) изгуби всякакви, дори и теоре­тични, шансове за „Б“ група и от следващия сезон ще се състезава отново при аматьорите в югозапада, където бе запратен в средата на лятото на миналата го­дина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене