Андрей Райчев прогнозира: ГЕРБ ще са първа сила на евроизборите

Андрей Райчев

Телефонът на социолога звънна с ретро сигнал и прекъсна анализа му в студиото

Предстоящият вот през май е важен, интересно е кой ще спечели, но и какво точно означава това. Да спечели БСП на евроизборите, означава да бие ГЕРБ, дори и с един глас, но да е с повече гласове от партията на Борисов. Да спечели АБВ, означава да има поне един евродепутат. Това каза в студиото на bTV Андрей Райчев.

Докато социологът обясняваше какви са вариантите за предстоящия вот, неговия телефон звънна с гласа на телефон от 70-те години на миналия век. Райчев не се смути и веднага изключи звука.

Най-вероятно ГЕРБ ще остане първа партия на евроизборите, а хората на Георги Първанов ще вкарат евродепутат в европейския парламент, прогнозира социологът. Според него, ситуацията в политическия живот у нас е много тежка и на вота ще се реши и съдбата на Сергей Станишев.

Лидерът на БСП в момента е третият по дълго престояване на поста от създаването на партията през 1891 година. Първи е Тодор Живков, втори- Димитър Благоев, Станишев е трети, каза още Райчев.

На 10 ноември България имаше 1 милион комунисти, заедно със семействата си около 3 милиона души, оттогава те намаляват, но подкрепата за БСП остава достатъчно силна, анализира социологът. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене