Благоевградската публика извика четири пъти на „бис” Мариус Куркински след представлението „Юбилей”

 Тара-ра-бумбия-3

Съботният ден отново зарадва почитателите на театралните постановки с големи заглавия в Третия фестивал „Тара-ра-бумбия“ .
Началото на театрална вечер даде Драматичен театър „Н.Вапцаров“ Благоевград. От 18:00 часа на Камерна сцена, актьорите Албена Чобанова и Лъчезар Кацарски и Димитър Захариев е гост-изпълнител представиха британската пиеса „Бягство от Москва“ на Уйлям Никълсън. Актьорите се справиха блестящо с постановката, съставена от стройна от система от метафори и предизвикаха бурни аплодисменти на финала.
Два часа по-късно на Голяма сцена излезе Мариус Куркински, за да пресъздаде моноспектакъла „Юбилей“ по А. П. Чехов. Най-новият спектакъл на театралния режисьор и актьор е разказва за застаряващ актьор, който си припомня монолозите от Шекспир, за да си обясни живота си. След представлението благоевградската публика извика четири пъти Куркински на „Бис”, който типично в негов стил благодари на публиката безмълвно.
Театралната вечер завърши особено нестандартно с едно необикновено представление на Голяма сцена от 22:00 часа. Професионална група за импровизационен театър „Шизи про“ представи спектакъла „Кажи си думата“, който се роди на сцената, пред самата публика и с нейно участие. Публиката изпълняваше командите на актьорите на сцената, а по зададен от нея сценарий на сцената се роди „Неразказваната история за Крал Трети и спящата красавица”.
Тази вечер „Тара-ра-бумбия“ ще изненада благоевградската публика с текстове на Камен Донев и музика на Графа.

Тара-ра-бумбия-2 Тара-ра-бумбия

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене