Състоянието на момчето, пострадало при падане с велосипед, остава сериозно

пирогов

17-годишното момче, което пострада при падане с велосипед, е било оперирано по спешност, състоянието му остава сериозно. Това съобщиха за „Фокус” от пресцентъра на УМБАЛСМ „Пирогов”.

Момчето е прието вчера вечерта с неподвижност на долните крайници. При падането са засегнати прешлените в областта на гръдния кош.

Както E79news писа 17-годишният младеж пострада тежко, след падане от колело на пътя между село Хърсово и Благоевград.

Двама приятели се спускали по стръмния път от село Хръсово. Момчето, което карало отпред забелязал, че 17-годишният Алекс не го следва. Спрял и се върнал, търсейки го по пътя обратно към Хърсово. На около 500 метра след двамата колоездачи се движел джип със служители на ДГС-Благоевград. Те видели как 17-годишнното момче излиза от пътя, премята се през кормилото на велосипеда и се търкаля по ската надолу.

Служителите на горите се спуснали по стръмния скат и изнесли на пътя пострадалото момче, след което го транспортирали до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Пострадалият колоездач бил с охлузвания, но не можел да движи краката си. След направените му изследвания в отделението по Образна диагностика е установена фрактура на два от прешлените L-5 и 6.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене