На церемония в центъра на Благоевград 249 бакалаври получиха дипломите си от АУБ

111578-AUB-diplomirane-2015-02

Кевин Аспегрен: Днешната церемония е повратен момент ви историята

Кристалина Георгиева: Тези, които се интересувате от кариера в европейските институции, не се стеснявайте, а просто кандидатствайте

 

Министър Тодор Танев: МОН високо оценява приноса на АУБ в България за развитието на висшето образование

 

Градоначалникът Камбитов: В живота важна е основата, базата, онова нещо, на което човек стъпва, за да гради

249 бакалаври от 22 държави получиха днес дипломи от АУБ. В церемонията участваха и 19 студенти от дванадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

На тържествената церемония по връчването на дипломите специални гости бяха заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева и министърът на образованието и науката Тодор Танев. На церемонията присъстваха и посланика на България в САЩ Елена Поптодорова, както и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Като повратен момент в историята на университета определи днешната церемония президентът на АУБ Кевин Аспегрен.

„Днешната церемония е повратен момент ви историята. Всеки който е свързан с университета днес се гордее с постиженията на завършващите тази година студенти. Скъпи студенти сега, когато започва следващия етап от вашия живот, бъдете уверени, че сте добре подготвени“, каза Кевин Аспегрен.

Успех в живота след завършването на университета пожела на бакалаврите и магистрите от АУБ и кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов.

„В ден като този, в такъв момент обикновено ви пожелават успех по пътя, по който тръгвате. В живота важна е основата, базата, онова нещо, на което човек стъпва, за да гради. Човек винаги може да научи още нещо, да добави още нещо, но първо трябва да бъде поставена основата, да се научат основни неща“, каза градоначалникът Камбитов.

Отличник на випуск 2015 с успех 3,99 по четирибалната скала на успех е благоевградчанката Боряна Петрова, която завършва две специалности – бизнес администрация и информационни системи. 4-ма абсолвенти завършват с успех 3,98, като сред тях също попада една благоевградчанка – Стефани Милованска. 

Още двама от завършващите бяха отличени днес – Надежда Борисова, завършваща магистърската програма на университета бе отличена за високи резултати, а Тимур Гусейнов от Азербайджан получи президентския медал.

В реч, част от която беше произнесена на английски език, министърът на образованието и науката Тодор Танев оцени високо приноса на АУБ към българското образование.

„МОН високо оценява приноса на АУБ в България за развитието на висшето образование у нас по време на 20 годишната му история, както и неговата последователност, устойчивост и най-вече успешната реализация на студентите завършили университета“, каза Министър Тодор Танев.

Настоятелството на АУБ отличи с плакет за особени заслуги при работата в университета Мариан Келър.

Почетното звание „Доктор хонорис кауза” бе присъдено на Иван Станчов, председател на националния консултативен съвет на Дипломатическия институт към Министерство на външните работи на Република България.

Заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева сподели, че има две причини да присъства на церемонията по дипломирането на випуск 2015.

„Първата е, че съм горда майка на випускник от АУБ, който е с отлична академична репутация“, каза Кристалина Георгиева.

Втората причина, която Георгиева изтъкна бе, че като зам.-председател на ЕК отговарящ за човешките ресурси, има око за хора, на които може да намери работа.

„Тези от вас, които се интересуват от кариера в европейските институции, не се стеснявайте, а просто кандидатствайте”, призова завършващите Георгиева.

 

111578-AUB-diplomirane-2015-02Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене