Не са добри само в кючеците: Училище „П. Хилендарски“ в Кресна изпрати абитуриентите си с дълго хоро, директор, учители, граждани, деца се включиха в българския танц

_thumb (1)

„Скандалните“ кючекини в кметския кабинет показаха, колко са добри и в учението и в танците, 15 са отличниците – абитуриенти

С тържествена церемония в петък 12-то класниците от училище „Паисий Хилендарски“ в Кресна се сбогуваха с училищното знаме, учителите си и приятелите си от по-малките класове. Церемонията в гимназията, станала национално известна не само с отличните си ученици, носители на множество награди на конкурси, но и с това, че абитуриентите влязоха с музика в кабинета на кмета Ил. Кръстев и танцуваха бейли денс в общината, заради което отнесоха множество критики на пуританите в областта.

От техните танци се възползваха зложелатели, които без да се церемонят с децата ги обиждаха дни наред. Факт е, обаче, че абитуриентската фиеста протича еуфорично навсякъде, момичетата и момичетата се веселят здраво по повод завършване на училище. В двора на гимназията в петък настана истинска веселба, учители, ученици и „скандалните“ кючекини поведоха дълго българско хоро с вещина и завидни танцови умения.

Кметът Ил. Кръстев, също бе част от веселбата и се хвана на хорото с момичетата и момчетата, които с танците си в неговия кабинет му създадоха проблем, около обясняването на ситуацията, наречена „скандална“. Кръстев обаче не се огъна, а докрай защити абитуриентите от училище „П. Хилендарски“.

П. Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене