ГРАДЪТ: Даваме думата на: Местният политик Павел Петелов: Това, което разбрах в първите ми години на общински съветник, е истинската сила на екипа! Ето защо за мен е важно като първа стъпка да събера качествен екип в НПО „Коалиция за бъдещето на община Гоце Делчев“

 52

Едно интервю на

Без имеДимитър СЕРАФИМОВ

Павел Петелов е известен местен политик, може да се каже – вече с опит. Три години и половина е народен представител в общинския парламент, след като зае почетното трето място в кандидат-кметската надпревара миналите местни избори. Роден е в град Гоце Делчев 1975 година, в дома на позната, почтена и уважавана фамилия. Първите стъпки към успеха прави като ръководен кадър в голямо предприятие, след което се развива успешно в средите на бизнеса. Доказал качествата си на резултатен мениджър, днес Петелов се развива успешно и в политиката и в бизнеса, също така е изпълнителен директор маркетинг и реклама в медийната група „Топ Преса“. Миналата седмица Петелов сформира НПО с име „Коалиция за бъдещето на община Гоце Делчев“ с видима и ясна цел да участва с нея на задаващите се местни избори тази есен. Повече по темата и за идеите на новото сдружение – в ексклузивното интервю с господин Петелов.

– Ражда се ново сдружение, господин Петелов. Споделете ни по-ясно и точно каква е идеята…?

– Идеята може да се каже с няколко думи – подбор на силен екип за участие на местните избори тази година. Искам да организирам истински граждански съвет, моята мечта, ако си спомняте концепцията ми от миналите избори – съвет, който да устоява общата ни кауза – бъдеще и сериозно развитие за родния ни град.

– Миналите местни избори, пак в началото на лятото, вестник „Градът“ излезе с първа страница „Павката започна пръв“. На тези избори Вие отново заявявате официално пръв мераците си за влизане отново в местната власт. Това някаква тактика ли е или суеверие?

– Нито едното, нито другото. Повечето хора в града ме познават като директен и откровен човек. Не харесвам общоприетия модел за обявяване на кандидатури или обявяване на политически решения… да се прокарват, да се намеква, да се пускат слухове… за да се мери „температурата“ на обществото и да се блъфира. Честно да ви кажа, това ме обижда като жител на този град. Аз казвам винаги нещата едно към едно, без да ме интересуват последствията. Винаги съм бил откровен и правя всичко прозрачно и директно. Така би напра-вил всеки един почтен човек. Ето защо след като взех за себе си решението да се боря за развитието на града ни още един мандат в местната власт, веднага го обявих пред вас, моите колеги от вестник „Градът“. Моят любим вестник.

– Като какъв се виждате на изборите, отново като кандидат-кмет или претендент за място в местния парламент, какъвто сте сега?

– Това, което разбрах в първите ми години на общински съветник, е истинската сила на екипа. Ето защо за мен е важно като първа стъпка да събера качествен екип в НПО „Коалиция за бъдещето на община Гоце Делчев“ . Стартът е даден и първите членове са налице – тези, които винаги са до мен и моите политически каузи и инициативи. Искам да подбера още хора, които са готови да участват с идеи и концепции за бъдещето на града. Добре дошли са всички – и партии, и организации, и хора, готови да удостоверяват с подписите и ангажиментите си, че светлото бъдеще на община Гоце Делчев за тях е преди всичко в обществен план.

Като споменахте „партии“, няма как да бъде подминато с лека ръка вашето политическо, нека го наречем с истинските думи – номадство. Това и според нас, и според избирателите няма да бъде подминато с лека ръка?

– Винаги съм казвал по темата, че няма да стоя и минута на място, където цари задкулисие, където се прокарват лични и користни цели и пр. Признавам, че първите ми стъпки в политиката бяха свързани с ангажиментите ми към една или друга политическа организация. Но и от тази си дейност, която не отчитам за грешка, разбрах едно – важни са резултатите от работата ти, без значение с какъв цвят са обагрени. Всичките ми ангажименти към политическите формации, в които бях, са били в две направления – родолюбие и отстояване интересите на обикновения човек. В този смисъл мога с чиста съвет да кажа, че съм си свършил работата. И както казах, този мой опит ми показа правия път в политиката –обединение, съединението, което прави силата в политиката, то е легитимирано като коалиция. За това събрах сили и аз и моят екип и основахме „Коалиция за бъдещето на община Гоце Делчев“.

– Накрая не можем да минем без другия задължителен въпрос. Повече предимство или повече недостатък ще Ви доведе работата Ви в медиите за политическата кариера напред?

– Правилно го казахте – работата. Аз работя в определен ресор за медийната група „Топ Преса“ и никога не съм ангажирал колегите си от групата в политическите си проекти. Ако говорим за ползи и вреди, вредите са повече. Като във всеки един друг бизнес, конкуренцията е нелоялна и някои колеги от другите медии ползват моята позиция между политиката и бизнеса като повод за очерняне на името ми. Благодаря на редакционния съвет на медийната група на „Топ Преса“, че ми дава думата да изнеса политическата си платформа, но това ще стане и с другите претенденти за местната власт. Така че медиите са поле за сблъсък на идеи, концепции и в някои случаи дори удари под кръста. В този смисъл изобщо не се считам за привилегирован.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене