Седем стратегически проекта на община Гоце Делчев бяха одобрени от Областния съвет за регионално развитие

московКметът на община Гоце Делчев Владимир Москов взе участие в провелия се Областен съвет за регионално развитие на област Благоевград.

На заседанието, представителите на общините от областта обсъдиха последващите оценки на общинските планове за развитие за периода 2007 – 2013 година, а така също и възможностите на общините в новите Оперативни програми за периода 2014 – 202 година.

По време на заседанието бяха одобрени и стратегическите проекти на общините, предложени да бъдат включени в Целенасочената инвестиционна програма на правителството за стабилно развитие на Република България за периода 2014 – 2018 год.

Одобрените стратегически проекти на община Гоце Делчев са седем на брой на обща стойност близо 30 милиона лева. Тези проекти са: Изграждането на южен околовръстен път през местността „Текето”; изграждане на довеждаща инфраструктура в северна промишлена зона на гр. Гоце Делчев; благоустрояване на курортната местност „Попови ливади”; довършване корекцията на река Градска; изграждане на алтернативен път свързващ община Гоце Делчев с община Банско; изграждане на колектор за отвеждане на повърхностни води по улици в бившия стопански двор; асфалтиране и подмяна на ВиК мрежа по ключови улици на територията на Община Гоце Делчев.

Целенасочената инвестиционна програма на правителството ще финансира инвестиционни проекти на общините или такива, които създават заетост и съживяват местната икономика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене