Преподавател в ЮЗУ спечели наградата за най-добър филм на Нюйоркския кинофестивал

doc.Bonev

Филмът на Костадин Бонев  „Потъването на Созопол“ отнесе приза за най-добър чуждестранен филм на Нюйоркския кинофестивал  преди броени дни. Прожекцията беше на 6 май в AMC Theaters на „Таймс Скуеър“, а наградите бяха връчени на следващата вечер отново там.

kadyr.ot.filma

„Потъването на Созопол“ беше номиниран в още шест категории: за режисура, операторско майсторство, главни мъжка и женски роли (Деян Донков и Снежина Петрова) и в двете категории за поддържащи роли. Във филма участват редица именити български актьори като Деян Донков, Снежина Петрова,  Стефан Вълдобрев Джийсън Брад Люис, Леонид Йовчев, Веселин Мезеклиев, Мирослава Гоговска, Петя Силянова, Биляна Казакова, Жорета Николова, музикантът Васил Гюров и други известни имена от българските кино и театър.

Филмът е създаден по романа на Ина Вълчанова и разказва историята на 50-годишен архитект, който се отправя към черноморския град с 10 бутилки водка и без други планове за бъдещето. Там се случват ред странни събития, като алкохолът е неизменен спътник на главния герой през цялото време. Повече за филма можете да намерите тук: http://thesinkingofsozopol.com/

Доц. д-р Костадин Бонев, чете лекции в Югозападния университет „Неофит Рилски“  по „Филмова и телевизионна режисура“ от 2006 г.  до момента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене