ВИДЕО: Половин-вековен юбилей, честваха днес НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев

hfghfhПриключиха близо едномесечните тържества във връзка с 50-годишният юбилей на  Неврокпска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев с мотото: „Ние произвеждаме бъдещето“. Финалът на празничните дни започна днес с тържествено шествие по главната улица „Търговска“ на стари Неврокоп. Целият випуск ученици, заедно с учителите и учители- ветерани групирани по специалностите дефилираха триумфално по улиците на града.

Да почетат забележителната годишнина, днес в Гоце Делчев бяха народните представители Цветан Цветанов, Даниела Савеклиева, Георги Андонов, част от областната и общинска управа на Гоце Делчев.

Голямата зала на Домът на културата, приюти днес провеждането на юбилейните тържества на големият юбилей.

В приветственото си слово директорът на НПГ „Димитър Талев“, Мария Георгиева направи кратка ретроспекция на историята на учебното заведение.

Своите поздравления за юбилея и пожелания за по-нататъшни успехи отправи и кметът на Гоце Делчев, Владимир Москов. Ток удостои НПГ Д. Талев с почетния знак на общината и със специална грамота. Със специален юбилеен плакет на училището, директорът Мария Георгиева отличи първият директор, Симеон Симеонов, всички следващи директори, депутатът Георги Андонов, кмета Москов, управителят на „Пирин Текс“, Бертрам Ролман, както и всички ученици, партнирали, съдействали и допринесли за издигане авторитета на професионалната гимназия.

Негово, високо преосвещенство, Неврокопски митрополит Серафим благослови 50-годишният юбилей на училището и каза: „Петдесет години е един достатъчно дълъг период, за да може, професионалната неврокопска гимназия да се впише много живо в традициите на град Неврокоп и да даде за този период достатъчно добри плодове на които да се радват вече няколко поколения“

На края на празникът, детската фолклорна група при Светата Неврокопска митрополия поднесе своя музикален поздрав на юбилярите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене