Благоевград отбеляза 70-годишнината от победата над хитлерофашизма и края на Втората световна война

Благоевград отбеляза 70-годишнината от победата над хитлерофашизма и края на Втората световна война -3

Благоевградската общественост отбеляза 70-годишнината от победата над хитлерофашизма и края на Втората световна война. Биг бенд – Благоевград изпълни националния ни химн и този на Европа.
Празничната церемония по полагане на венци и цветя в памет на загиналите във войната се проведе на площад „Георги Измирлиев”.
Пред паметната плоча на героите се поклониха и положиха цветя кметът Атанас Камбитов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, депутатът Даниела Савеклиева, представители на руската общност в Благоевград, представители на Съюза на българските ветераните от войните на България, политически лидери и жители на града.
С видима гордост и щастие пред паметната плоча се поклони и 95 – годишния Методи Гошев – участник от втората фаза на Втората световна война. След официалната церемония по полагане на цветя Гошев получи подарък, шал на Съюза на българските ветераните от войните на България.

Благоевград отбеляза 70-годишнината от победата над хитлерофашизма и края на Втората световна война -4

Благоевград отбеляза 70-годишнината от победата над хитлерофашизма и края на Втората световна война -2 Благоевград отбеляза 70-годишнината от победата над хитлерофашизма и края на Втората световна война

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене